Dobo%201.jpg

Dobossa koira ja omistaja treenaavat lihaskuntoa yhdessä. Koirien kanssa voi harrastaa monin eri tavoin  uusin tapa on doboilu eli harjoittelu suurten kumipallojen avulla. Hyötyä ja hupia riittää koiran lisäksi myös sen omistajalle.

Liikkeet saa muokattua helposti sopiviksi koiran ja omistajan kunnon mukaan. Ulospäin helpoilta näyttävät liikkeet saavat molempien lihakset koetukselle.

Dobo%20004.jpg

Doboilu kehittää koirien ja ohjaajien syviä lihaksia, jotka sijaitsevat selkärangan vieressä. Samoin tasapaino ja koordinaatiokyky paranevat, ja niitähän tarvitaan muun muassa agilityssä, tokossa tai PK:ssa

Päätavoitteena on treenata syviä lihaksia, mutta samalla kehittyvät myös ketteryys, kehonhallinta, tasapaino ja koiran ja ohjaajan välinen luottamus

Dobo%20001.jpg

Doboilun tärkein työväline on jättikokoinen kumipallo, jonka päällä koira opetetaan seisomaan. Koiranohjaaja pitää koko ajan kiinni pallosta, jotta se ei pääse pakosalle. Missään vaiheessa koiraa ei pakoteta mihinkään.

Dobon liikkeistä kolmasosa keskittyy omistajan, kolmasosa koiran ja kolmasosa parin yhteiseen tekemiseen. Kun ohjaaja tekee, niin koira lepää. Yhden harjoitustunnin aikana käydään läpi lämmittelyt, päivän harjoitukset ja lopuksi tietysti venytellään. Koska harjoittelu on raskasta, pidetään puolen tunnin kohdalla myös pieni pissatauko koirille.

Dobo%20006.jpgKoiranomistajat eivät dobokursseilla seiso todellakaan tyhjänpantteina, vaan heillekin on tarjolla liikuntaa. Koiran tekemissä liikkeissä ohjaaja tukee koiraa ja palloa, jolloin varsinkin sisäreisien ja pohkeiden lihakset ovat kovassa käytössä.

 Makkarapussi rapisee tahtiin, sillä onnistumisista ja yrityksestä palkitaan aina. Koska harjoittelusta tehdään hauskaa, oppii koira nopeasti tykkäämään itseään kymmenen senttiä korkeamman pallon kanssa touhuamisesta. Tuuloksella on myös kotona dobopallo, jota kaikki hänen neljä koiraansa ovat päässeet kokeilemaan.


Lyhytkin Dubo treeni tuntuli illalla