Metrinen pk- hyppy; Hypryteniikkakurssi Kiitorekku Sampohyppy%207.1%20010.jpg


Tästä kysyin itse. Kouluttajan Sampon mielestä tehdään liikkuvan hypyn mallilla eli laitetaan kolmen esteen perussarja ja sitten viimeiseksi pk-hypy. Vaihdetaan etäisyyttä kuten harjoituksissa. Tarkoitus on opettaa koiralla ponnistuspaikan valintaa. Miksi agilitirimoja sotketaan sinne mukaan, eihän koira joudu koskaan tulemaan pk-esteelle agiesteiltä, mutta niiden tarkoitus on opettaa vain sitä ponnistuspaikan valintaa.  itse pk-hyppy pidetään aluksi matalana ja pikkuhiljaa korotetaan. Korkeutta ja etäisyyttä ei saa muuttaa samaan aikaan, vaan aina vain yhtä asiaa kerrallaaan, jotta tiedetään mistä muutos koiran käytöksessä johtuu.

hyppy%207.1%20001.jpg

Luottamus rakentuu itsestään, kun treenaa tarpeeksi, eikä koskaan hypytä koiraa umpiesteellä huonolla alustalle.

hyppy%207.1%20003.jpg

Jos koira ei kokoa itseään kunnolla ja ponnista hyvin, se ei pääse yli. Erityisesti noutokapulan kanssa tämä on hankalaa, kun kapula itsestään lisää painoa koiran etuosaan, ja painon siirto on osattava tehdä hyvin voimakkaasti.

hyppytekniikka%201%20%204%20034.jpg


Korkeaa hyppyä voi treenata aluksi myös ihan vain rimojen avulla, se on umpinaista estettä helpompi  psykologisesti, eikä sitä voi ponnistaa päältä.

hyppytekniikka%201%20%204%20042.jpg