Harrastaapahan mitä lajia tahansa koiran kanssa, tärkeä miettiä, mitä koiran opettaminen oikeasaan tarkoittaa. Useimmillla koiran kanssa treenaajalla on jonkinlainen tavoite. Meillä Enan kanssa ei ole tällä hetkellä selkeää tavoitetta mihin tähtäämme. Enan onn esimmäinen koira, jonka kanssa aloita tavoitteellisen treenamisen. Tavoitteet olemme asentaneet "pienin portain". Olemme treenaneet kerran viikossa ryhmässä ja lukuisia treene niin sisällä kuin ulkona kahdestaan. 30.9%20040-normal.jpg

Minun aloitelija treenajana on vaikea saada kokonaiskuvaa koiran kouluttamisesta.

30.9%20041-normal.jpg

Jokaisella ohjaajalla on jonkinlainen tavoite. Tavoite voi olla arkiottelevaisuus tai kilpaileminen tai sitten vain haluaa harrastaa ja pitää hauskaa koiran kanssa ilman mitään kilpailullisia tavoitteita.  Olipa tavoite mikä tahansa, se saattaa muuttua matkan varrella moneen kertaan. Sen takia ei ole sama, miten treenataan. Alussa tehtyjä isoja virheitä on aina hankalampi korjata myöhemmin, tosin se on ihan mahdollista. Olemme liittyneet paikalliseen koirakerhoon ja saaneet sieltä paljon hyviä vihjeitä ja mikä parasta siellä on toinen joka katsoo koiran suorituksen, kun kaikkia ei näe kun treenaan. Video kuvaaminen on kanssa hyvä, näkee itsensä kentällä ja pystyy paremmin näkemään ja korjaamaan virheensä.

30.9%20045-normal.jpg

Kun meillä on tavoitteet selvillä, on minulla kouluttajana parempi motivaatio. Tavoitteet vain pitää jakaa lyhyisiin ja pitkän tähtähtäimen tavoitteisiin. Tavoitteita ei pidä laittaa liian korkealle, ettei koulutusmotivaatio kärsi ja edetä koiran ja ohjaajan tahtiin.

Seuraavaksi lähdemme treenaamaan noudon alkeita...